U bent hier

Vrijwilligers

Wij zoeken vrijwilligers

Ieder jaar ontdekken duizenden bezoekers het schitterende Fort Napoleon in Oostende. Fort Napoleon kan helpende handen gebruiken om bezoekers te verwelkomen en om dit bijzondere monument te onderhouden.

Vrijwilligerswerk bij Fort Napoleon is een leerrijke en afwisselende ervaring, zo getuigen de mensen die nu ondersteunen bij de werkzaamheden in het Fort. Je ontmoet er bezoekers van over de hele wereld en daarnaast is er de kans om deel uit te maken van interessante evenementen.

"De ontmoetingen met mensen van verschillende achtergronden is  zeker een belangrijke reden om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Zo heb ik als amateurfotograaf een interessante ontmoeting gehad met de bekende fotograaf  Bob Gruen, toen hij toevallig zelf in het Fort aanwezig was om zijn foto's op te hangen. Ik voel me thuis in het Fort," zegt Dirk Stroobant, Fortvrijwilliger sinds 2011.

"Als één familie werken vaste medewerkers en vrijwilligers samen aan hun missie: Fort Napoleon promoten als unieke erfgoedparel aan de Belgische kust en de bezoekers zo goed mogelijk het Fort laten beleven," verklaart Martine Vanhooren, die vanuit Herita vzw onthaalverantwoordelijke van Fort Napoleon is.

“Ik hou van het Fort uit jeugdsentiment en ik ben er graag voor het contact met de vele bezoekers uit binnen- en buitenland. Na 13 jaar doe ik het nog altijd even graag. Na een dagje "Forten" kom ik thuis met vele anekdotes en zo heeft mijn echtgenoot John zich ook als vrijwilliger aangeboden”   (Rita Vandecasteele, Fortvrijwilliger sinds 2002).

Vrijwilligers krijgen bij Herita vzw een vorming over de taken en de geschiedenis van het Fort en krijgen een vrijwilligersvergoeding. Vrijwilligerswerk bij Herita betekent bovendien een uitnodiging voor het jaarlijkse vrijwilligersfeest en toegang tot bijzondere monumenten.

Meer info over de vacatures vind je op http://www.herita.be/steun-ons/word-vrijwilliger