U bent hier

Individueel

In de ongerepte duinen van Oostende ligt een vreemd gebouw verscholen. Stap binnen in de vijfhoek met de metersdikke muren en laat de krijgsbouwkunde voor zich spreken.

Het bezoek van dit imposante monument neemt je mee langs de tochtige slaapkwartieren van de Napoleontische soldaten, de bizarre caponnières, latrines, keuken, zonovergoten binnenkoer en eindigt op het dak met een fenomenaal, panoramisch uitzicht. Het wordt al vlug duidelijk waarom Napoleon net hier een fort liet optrekken. Historische beelden en sporen van vroegere bewoners getuigen eveneens van een verleden als Duits artilleriekwartier, museum en kinderspeelplein.

Het verhaal begint bij Napoleon Bonaparte. Een spannende rondleiding met iPod neemt je mee naar het einde van de 18de eeuw wanneer deze Franse krijgsheer het bewind voert over onze gewesten.fort napoleon

Maak kennis met François, een Franse soldaat die al 200 jaar in het fort woont.

 

Tijdens de maanden juli en augustus kunnen er wat achtergrondgeluiden zijn door enkele opstellingen van de zomertentoonstelling en concerten van T.A.Z. Vraag bij aanvang van uw bezoek "oortjes" aan het onthaal.