U bent hier

DE SPIEKPIETJES EXPO - EEN HEEL JAAR SPIEKPIETJES

zaterdag, 28 oktober, 2017 tot woensdag, 6 december, 2017

Een heel jaar door Spiekpietjes - Fort Napoleon
30 oktober > 6 december 2017

Elk jaar bij het vallen van de blaadjes trekken de allerkleinste helpertjes van Sinterklaas de wereld rond. Daar zoeken ze uit wie er lief is geweest en wat er op de verlanglijstjes van de kinderen staat. De wintermaanden zijn voor Sinterklaas, de Zwarte Pieten en de Spiekpietjes best druk. Maar weten jullie ook wat die Spiekpietjes doen als de verjaardag van de sint voorbij is en alle schoentjes weer in de kast staan?

Ook weer deze winter verhuizen De Spiekpietjes naar Fort Napoleon. Verwacht je terug aan een luisterverhaal met levensgrote platen en een leuke knutselhoek. In de kelders van het Fort Napoleon leg je, op een spectaculair parcours, een heus pietenexamen af. Slaag je in alle opdrachten, dan ga je naar huis met een echt pietendiploma.

Op 2 december tussen 12u.00 en 14u.00 leest Taïs Vanderheyden voor uit haar Spiekpietjes-boeken

Ook in de binnenstad zullen de spiekpietjes zich weer verstoppen...

Een nieuwe sinterklaastraditie:
Elk jaar rond de verjaardag van Sinterklaas verstoppen de Spiekpietjes zich bij jou in huis of in je klas. Ze zijn de kleinste helpers van de sint en kijken mee of jij heel lief bent, of een beetje ondeugend. De Spiekpietjes zien ook waar je van houdt, zo komt Sinterklaas precies te weten welke cadeautjes jij leuk vindt en of je misschien een extra pakje verdient.

  • Volwassenen: 8 euro (leden Herita 6 euro)
  • Kinderen (3 tot 12 jaar): 4 euro (leden Herita 2 euro)
  • Kinderen (- 3 jaar): gratis