Vous êtes ici

Kinderexpo Grote Kunst voor Kleine Kenners palmt Fort Napoleon in vanaf 10 februari - VERLENGD tot 16 september 2018

Van 10 februari tot en met 16 september 2018 is het historische Fort Napoleon thuisbasis voor een nieuwe kinderexpo rond de succesvolle kinderboeken van Thaïs Vanderheyden. Grote Kunst voor Kleine Kenners geeft bezoekers de kans om zich op creatieve én geestige manier te verdiepen in de moderne kunstgeschiedenis. 

Grote Kunst voor Kleine Kenners voert bezoekers langs enkele van de belangrijkste schilderijen uit de moderne geschiedenis: Vanderheyden transformeerde beroemde kunstwerken in schattige 'juniorversies' die gegarandeerd tot de verbeelding spreken. 
De wind zat goed om een nieuwe kinderexpo op te doen in Fort Napoleon, waar de voorbije jaren vaak laagdrempelige tentoonstellingen voor kids georganiseerd werden.  "Na De Spiekpietjes, De Waanzinnige Boomhut en Geluk voor kinderen zijn we zeer blij om nu met deze uitdagende expo te kunnen uitpakken. 

De Kunstroof 
Acteur Warre Borremans leende zijn stem aan de nieuwste kinderexpo en loodst je aan de hand van enkele unieke vertellingen doorheen de geschiedenis van de schilderkunst. Dankzij een handig doe- en notitieboekje ontpoppen bezoekers zich tot echte speurneuzen die in de voetsporen van de dieven stappen, want één van de schilderijen werd gestolen! De spannende zoektocht brengt je tot in de kelder en op het dak van het Fort Napoleon, terwijl je manoeuvreert langs een laserparcours en codeschrift ontcijfert. 

- audioverhaal

- spectaculaire speurtocht  doorheen het Fort

- Pop-up bookshop

 

Openingsuren en tarieven  - Uitzonderlijk gesloten op zaterdag 15 september 2018 wegens exclusiviteit

Grote Kunst voor Kleine Kenners voor scholen